تاریخ انتشار خبر:
چهار شنبه 13 تیر 1397
تعداد بازدید:171
یکی از مهمترین ویژگیهای این طرح، مشارکت و همدلی همه دستگاههای قرآنی اعم از دولتی، حاکمیتی و مردمی و هم افزایی مثال زدنی آنها در اجرای این طرح است.
به گزارش روابط عمومی طرح قرآنی بشارت ۱۴۵۲؛ دکتر حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور شب گذشته با حضور در برنامه «رصد» شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به ادغام اتحادیههای قرآنی، گفت: الحمدلله پروسه ادغام اتحادیههای استانی به طور کامل اتفاق افتاد و سرانجام کار که ادغام اتحادیه کشوری است، در انتظار طی روال قانونی و فرآیندی است که شورای توسعه فرهنگ قرآنی و هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی باید برای آن تصمیم گیری کنند.
محمدی با اشاره به بروز برخی اختلاف نظرها در اتحادیههای مدغم استانها، عنوان کرد: دو مجموعه کاملاً مجزا، در طول یک سال با یکیدگر ادغام شدند، به هر حال طبیعی است که یک سری چالش و اختلاف نظر در رابطه با فرآیند ادغام و مسائلی از این دست وجود داشته باشد، اما همه این مورا را باید کنترل و بر آنها نظارت مرد تا اتحادیه مدغم کشوری به زودی تشکیل و موانع برطرف شود، اما مهمترین موضوع در حالی که دو مجموعه که شاید هم پوشانی وظایف و موازی کاریهایی داشتند، توجه به تشکیل یک اتحادیه مستقل، مردمی و مقتدر، با هم افزایی و انجسام هر دو مجموعه خواهد بود.
وی افزود: این موضوع به یک چالش برای ما تبدیل شده که متاسفانه در برخی استانها، سازمانهای دولتی، حاکمیتی و... به اتحادیه اجازه فعالیت مستقل مردمی نمیدهند و دائماً شاهد دخالتهایی از سوی این نهادها هستیم، در واقع دغدغه اصلی هر یک از ما تشکیل یک اتحادیه منسجم مردمی و مستقل در جهت منافع مؤسسات قرآنی مردم نهاد است.
محمدی در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه ظرفیت یک موسسه قرآنی مردمی از نظر ساختار فیزیکی، محتوایی، و نیروی انسانی، در حوزه سخت افزاری و حتی نرم افزاری چندین برابر حوزه دولتی است، تاکید کرد: اگر در دولت در مقام سیاست گذاری و نظارت حاضر باشد و اجرا و تصدی گری امور را به دست مردم و نهادهای مردمی بسپارد، شاهد چابک سازی در فعالیتها و همچنین رشد و شکوفایی مؤسسات مردمی خواهیم بود.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی عنوان کرد: درواقع دولت نباید به حوزه اجرا ورود جدی پیدا کند و باید در مقام سیاست گذاری و اجرا باقی بماند، امیدواریم این نگاه به بخش مردمی تسری پیدا کند.
وی در ادامه در خصوص مشارکت در طرح 1452 گفت: در ابتدا از رسانه ملی و شبکه قرآن و معارف سیما تشکر میکنم که بار اصلی پشتیبانی و اجرای این طرح را سالهاست برعهده گرفته و با پشتکاری که از خود نشان داده، این طرح را به یک طرح ملی و الگو در حوزه آموزش حفظ قرآن بدل کرده است.
محمدی افزود: یکی از مهمترین ویژگیهای این طرح، مشارکت و همدلی همه دستگاههای قرآنی اعم از دولتی، حاکمیتی و مردمی و هم افزایی مثال زدنی آنها در اجرای این طرح است.
وی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی سراسر کشور، بار اصلی آموزش مخاطب و ترویج فرهنگ در حوزههای مختلف را به دوش میکشند، گفت: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور نیز به عنوان حلقه واسط میان مؤسسات و نهادهای مختلف، با کانالیزه کردن این تعاملات، سیاست هارا به مؤسسات ابلاغ و گزارش گیری از روند اجرا را بر عهده دارد.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور افزود: با توجه به ممتد بودن طرح 1452 در سه فصل، تابستان، پاییز و زمستان ما امسال در حوزه آموزش طرح بشارت ورود ویِژه ای داشتیم، امیدواریم سهم مؤسسات قرآنی از این طرح امسال سهم ویژه ای باشد.
وی افزود: در حوزههای مختلفی با این طرح همکاری داریم، در حوزه تبلیغات یک خبرگزاری مردمی به نام اتقان در دسترس داریم که پرونده ویژه ای در ارتباط با این طرح در حال پیگری در این خبرگزاری است.
محمدی با بیان اینکه اتحادیه با تمام توان و ظرفیت دراین طرح ملی حضور خواهد داشت، گفت: به عوان مثال با استفاده از ظرفیت اربعین و طرح پایلوتی که سال گذشته با یک سازو کار محدودتر و متناسب با شرایط اریعین صورت گرفت، امسال نیز این طرح را اجرا خواهمیم کرد.
وی در پایان در خصوص مشارکت در آزمون سراسری حفظ ومفاهیم قرآن کریم و ارتباط این آزمون با طرح 1452 گفت: خوشبختانه طرح بشارت برای آحاد مردم به یک طرح فراگیر و جذاب بدل شده است، از همین رو، در آخرین دیداری که با متولیان امر از جمله معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و همچنین رئیس مرکز قرانی سازمان اوقاف داشتیم، نکاتی در خصوص همکاری اتحادیه و مؤسسات قرآنی در بخش مسابقات، آزمونها و جشنوارههای قرآنی مطرح شد که به احتمال فراون با سیاستهای طرح 1452 هماهنگ خواهد بود. امیدورایم با این همدلی ایجاد شده و اتفاق مشترکی که در حال رخ دادن است، بتوانیم گوشه کوچکی از مأموریت خطیر ترویج فرهنگ قرآنی را به سرانجام برسانیم.