تاریخ انتشار: یک شنبه 29 فروردین 1400
تعداد بازدید: 417
در برنامه ضیافت عنوان شد؛

سیدعبدالحسین لاری؛ مرجعی که حکومت اسلامی در لارستان برپا کرد

رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: آیت الله سیدعبدالحسین لاری معتقد بود که حاکمان ظالم زمان لیاقت رهبری مردم را ندارند و لذا با سلسله اقداماتی که انجام داد، حکومت اسلامی را در منطقه لارستان برقرار کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما، دومین قسمت از ویژه برنامه افطار شبکه قرآن و معارف سیما با عنوان " ضیافت" به بررسی سیره اخلاقی و مبارزاتی "آیت الله سیدعبدالحسین موسوی لاری" معروف به "موسوی نجفی" پرداخت.

حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسکر، رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در خصوص این عالم مجاهد اظهار داشت: پدر آیت الله سیدعبدالحسین موسوی لاری، دزفولی بود که بعدها به نجف عزیمت کرد و آشیخ عبدالحسین هم در نجف به دنیا آمد. ایشان در نجف در جلسات درس و بحث علمای بزرگی همچون میرزای شیرازی حضور پیدا می کرد و بسیار متأثر از ایشان بود.

وی افزود: آیت الله لاری در ۲۲ سالگی به سن اجتهاد رسید و همواره همراه میرزای شیرازی بود تا اینکه میرزا اواخر عمرشان به سامرا مشرف شد و در این زمان سیدعبدالحسین در نجف ماند و از اساتید برجسته نجف شد.

قاضی عسکر ادامه داد: شیخ عبدالحسین تا حدود سن ۴۵ سالگی که حدود سال ۱۳۰۹ هجری قمری می شود، در نجف حضور داشت. در آن سال جنوب ایران به دلیل وقوع استبداد صغیر و ورود انگلیسیها به منطقه، دچار یک سلسله تشنجها و اضطرابها بود. در این ایام، شخصی از بزرگان لار معروف به سیدعلی، همراه با جمعی از افراد از لارستان به خدمت میرزای شیرازی در نجف رسیدند و از میرزا درخواست میکنند که یک عالم جامعی را برای ارشاد مردم به این منطقه بفرستد.

وی با اشاره به بینش عمیق آیت الله لاری نسبت به اسلام بیان داشت: آقا شیخ عبدالحسین اینطور نبود که فقط بخواهد برای مردم مسائل شرعی را بیان کند. او معتقد بود که وظیفه عالمان دینی همان وظیفه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و معصومین علیهم السلام است و مانند آنها وظیفه ارشاد مردم و دعوت آنها برای مبارزه با طاغوت را برعهده دارند.

قاضی عسکر خاطرنشان کرد: آیت الله لاری معتقد بود که حاکمان ظالم زمان، لیاقت حکومت بر مردم مسلمان را ندارند و باید فقیه جامع الشرایط بر مردم حکومت کند؛ لذا ایشان نخستین کسی بود که حکومت دینی را در جنوب ایران برپا کرد و از آن طریق توانست احقاق حق مردم کند.

ایشان بااشاره به وارستگی این عارف مجاهد از دنیا افزود: وقتی آقا شیخ عبدالحسین از دنیا رفت صد تومان در نزدشان بود که سفارش کرده بود متعلق به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است. او همیشه در فقیرترین محلات لارستان زندگی میکرد و در خانه او همیشه به روی مردم باز بود. او ارتباط نزدیکی با مردم و به خصوص نسل جوان داشت و از طریق گفتار یا نوشتار اقدام به انتقال آموزه های اسلام به مردم می کرد.

کارشناس برنامه ضیافت خاطرنشان کرد: آیت الله لاری در این زمان، ۴۰۰ آیه در رابطه با مبارزه با ظلم از قرآن کریم را جمع آوری و منتشر کرد تا پیش روی مردم و نقشه راه آنها باشد.

قاضی عسکر از تشکیل نیروهای مسلح، به عنوان یکی دیگر از اقدامات آیت الله لاری نام برد و گفت: این اقدام را به منظور دفاع از جان و نوامیس و اموال مردم، واجب میدانست. بنابراین دست به آموزش نظامی زد. به طوری که در نتیجه این اقدام حدود دو هزار نفر همراه ایشان در نبردها حضور داشتند و تفنگچیان موسوی لاری معروف بودند.

قاضی عسکر با اشاره به بیان رهبر معظم انقلاب در خصوص این عالم مجاهد خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری هیچگاه در خصوص شخصیت ها اغراق نمی کنند. ایشان در مورد آیت الله لاری می فرمایند "او کاملا یک شخصیت بی نظیر و اثرگذار و نمونه یک عالم دینی وارسته بود". حقیقتا هم آیت الله لاری از دنیا چیزی برای خودش برنداشت و در سن ۷۷ سالگی از دنیا رفت و مقبره او امروز محل زیارت مردم است.

گفتنی است، ویژه برنامه افطار شبکه قرآن و معارف سیما با عنوان "ضیافت" با اجرای سیدعلیرضا قوامی، نود دقیقه پیش از اذان مغرب تقدیم مخاطبان می شود.

لازم بذکر است علاقمندان میتوانند فایل این برنامه را از پایگاه اطلاع رسانی شبکه قرآن و معارف سیما به آدرس https://qurantv.ir/zeyafat را دریافت نمایند.

دسته بندی :

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها

2024-05-03 11:56:32